Valisa.nl | Onderhoud - Design Sanitair Winkel

Terug

Onderhoud

Onderhoudstips om je sanitair mooi te houden.

Schade voorkomen: zo werkt het

Verkeerde reinigingsmethoden en -middelen kunnen tot schade aan je douche leiden. Dit soort schade valt niet onder de garantie. Neem de volgende adviezen in acht.

De juiste schoonmaakhulp:

Gebruik een zachte en schone doek. Gebruik nooit schurende hulpmiddelen zoals schuursponsjes of microvezeldoekjes. Gebruik geen stoomreiniger, omdat hoge temperaturen de producten kunnen beschadigen. Dit soort schade valt niet onder de garantie.

 

Het geschikte schoonmaakmiddel:

Gebruik alleen milde reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld op basis van citroenzuur. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die zoutzuur, methaanzuur, chloorbleekloog of azijnzuur bevatten, omdat deze aanzienlijke schade aan douchesets en douchekoppen kunnen aanrichten. Reinigingsmiddelen met fosforzuur mogen alleen onder bepaalde omstandigheden worden gebruikt. Reinigingsmiddelen mogen nooit met elkaar vermengd worden! Reinigingsmiddelen nooit rechtstreeks op douche spuiten, omdat sproeinevels de douche kunnen binnendringen en hier schade kunnen veroorzaken aan het binnenwerk. Sproei het reinigingsmiddel het liefst op een zachte doek en neem daarmee de douchekoppen af. Spoel je douche na de reiniging grondig af met schoon water en spoel de douche goed door.

Schoonmaak advies:

Moderne douches, sanitair- en keukenmengkranen zijn leverbaar in verschillende materialen om aan de verschillende behoeftes ten aanzien van design en functionaliteit te kunnen voldoen. Om schade en klachten te voorkomen moet zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches dit reinigingsadvies opgevolgd worden.

Met betrekking tot het reinigen van producten dienen de volgende punten in acht genomen te worden: 

  • Gebruik nooit reinigingsmaterialen die zoutzuur, azijnzuur, een ander schadelijk zuur of chloor bevat, omdat zij veel schade veroorzaken.
  • Het mengen van verschillende reinigingsmiddelen is principieel verboden.
  • Gebruik nooit reinigingsmaterialen met een schurend effect, zoals schuurpoeder, schuurspons of microvezeldoek.
  • Kalkafzetting moet verwijderd worden tijdens het reguliere schoonmaken (Tip: droog na gebruik het product af met een zachte handdoek, b.v. direct na het douchen).
  • Het gebruik van stoomreinigers is niet toegestaan. De hoge temperaturen kunnen het product beschadigen.

  

Belangrijk:

Ook huidverzorgingsproducten zo als shampoo, douchegel, vloeibare zeep, haarverf, parfums, aftershave en nagellak kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water. Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag. 

*Onderdelen met beschadigde oppervlakken moeten vervangen worden. Schade die door gebruik of reiniging is ontstaan valt niet onder onze garantievoorwaarden.

Let op! Er is geen garantie op beschadiging of het loslaten van de afwerking (coating). Met coating afgewerkte producten zijn zeer krasgevoelig. Als er gereedschap gebruikt dient te worden op de onderdelen voor installatie, zorg voor enige bescherming op deze onderdelen voordat u het product aandraait en/of installeert.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box